Versapping

© Marinda Louw

Soos die wêreld meer stedelik raak en mense verder weg van voedsel-produseerende areas leef is daar 'n neiging in die rigting van waardetoevoeging tot rou landbouprodukte. Sap is 'n vorm van waardetoevoeging en is 'n uitstekende manier om die raklewe van 'n vrug of groente te verleng. Dit voeg ook meer voedingstowwe en vloeistowwe by tot die hedendaagse dieet.

Versapping is die proses waartydens vog en voedingstowwe uit plantmateriaal soos vrugte en groente onttrek word deur meganies en/of chemies prosedure deur die papdruk van die selwande van die produk.

Sap kan 'n vorm om waarde toevoeg tot 'n boer se produk. Dit behels wel streng gehaltebeheerde maatreëls soos behoorlike voorbereiding van grondstowwe, voedselveiligheid, behoorlike higiëniese verpakking en koelkamers om ten einde 'n voedsame, smaaklike en veilig eindproduk te produseer.

Translated by Wilma Koeppen

Sap en Gesondheid

Die “Gerson Terapie" is 'n terapie wat deur Dr Max Gerson ontwikkel is in 1930, die eerste om sy eie hoofpyn te behandel en later vir die gebruik vir die behandeling van kankerpasiënte....more

Sappe - Tipes en Klassifikasie

Sap verwerking wissel van eenvoudig uitdrukking van 'n enkel vrug tipe by die huis tot internasionale maatskappye se uitvoer van gemengde sappe reg oor die wêreld....more

Versapping van Vrugte en Groente

Sap verwerking vandag behels versigtige landbou beplanning, behoorlike na-oes hantering van vrugte en groente, behoorlike higiëne en voedselveiligheid en doeltreffende verpakking, stoor en vervoer van die vrugte....more

Beginsels van Versapping

Die doel is ook om die raklewe te verhoog, smaak te verbeter, kleur en kwaliteit te behou en om waarde toe te voeg tot 'n landbouproduk wat nie geskik is om as 'n vars produk te bemark nie....more