Kersies in Suid Afrika

© Jophi

Die produksie van soet kersies in Suid-Afrika is 'n klein maar vinnig groeiende bedryf met aanplantings wat in net twee jaar vanaf 2017 met 25% gestyg het. Die grootste deel van die Suid-Afrikaanse kersies word aan plaaslike markte verkoop, maar met uitvoere na China wat toeneem terwyl die Verenigde Koninkryk die belangrikste uitvoermark bly.

Kersies is baie gesond vrugte wat ryk is aan melatonien en antioksidante, maar het 'n relatief kort raklewe. Geproduseer in die koue winter streke van Suid-Afrika, is dit 'n arbeidsintensiewe vrugte gewas wat met die hand gepluk en by 0,5°C vervoer moet word.

Translated by Wilma Koeppen

Kersies

Hierdie klein soet vrugte wat wissel van geel, rooi tot pers-swart is gepak met voedingstowwe en antioksidante en bevat 'n rykdom van voorde...more

Kersie Boerdery

Soet kersies (Prunus avium) is inheems aan dele van Europa, Turkye, Afrika en Asië. Die vroegste bekende verwysing van kersies was in 372-2...more

Kersie Produksie en Statistieke

Suid-Afrika se produksie van soet kersies wat slegs 0.1% van die totale wêreldproduksie lewer is 'n klein aantal in vergelyking met ander s...more

Hoe om Kersies te Groei

Om soet kersies, Prunus avium, te groei het 'n paar uitdagings....more